Actueel

Op deze pagina worden onder andere komende evenementen uitgelicht, aangevuld met nieuws rondom de Poort.

Wilt u sommige eerdere berichten nog eens teruglezen? Neem dan een kijkje in ons archief.

 

In onze agenda kunt u zien wanneer welke activiteiten plaatsvinden.

Daarnaast kunt u op Facebook ook de evenementenagenda raadplegen.Geachte lezer,

 

In het submenu hierboven vindt u alle informatie die wij hebben gebruikt om de gemeente kenbaar te maken dat u plannen, zoals die er nu liggen, voor het LOC in de praktijk ( voor de Poort) niet werkbaar zijn.

 

 

Wij willen geen inkrimping maar groeimogelijkheden, toegankelijk blijven voor alle mensen uit het dorp en omstreken, onze prijzen voor de drankjes en het eten kunnen handhaven, meer activiteiten organiseren ( op dit moment ontbreekt het ons aan motivatie omdat je totaal niet weet hoe de toekomst eruit gaat zien. )

en last but not least: de zekerheid dat wij dit alles kunnen blijven doen zonder in de financiële problemen te geraken! En die angst zit er zeker als wij afhankelijk zouden gaan worden van de goodwill van subsidie's! 

 

Ellen Rozenboom

Voorzitter stichting Poort van Doorwerth 

 

2020: In het submenu vindt u ook alle laatste updates met betrekking tot de Poort.

Zodra er nieuwe informatie is zal deze daar geplaatst worden.


Twee jaar na kluisroof in de Poort van Doorwerth pakt politie man uit Didam op

DOORWERTH - Twee jaar na de inbraak in dorpshuis de Poort van Doorwerth heeft de politie een verdachte aangehouden. Vlak voor de kerst in 2017 werd een ruit ingegooid van het pand aan de Mozartlaan in Doorwerth, en werd een kluis met 1600 euro gestolen. Voor die daad heeft de politie nu een 47-jarige man uit Didam aangehouden. 

 

‘We weten nog niet wie het geweest is maar wel dat deze persoon de Nederlandse nationaliteit heeft’, schrijven medewerkers van de Poort van Doorwerth op Facebook. ‘En eerlijk is eerlijk, wij zijn nu wel echt benieuwd wie dat is. En we hopen nog steeds dat het geen bekende is. Liever een vreemde. Want als het wel een bekende is, wie kan je dan nog vertrouwen?’

De politie liet enkele maanden na de inbraak weten dat er niet genoeg aanwijzingen waren om een dader op te sporen. Het dossier werd gesloten. Nu is er dus alsnog iemand in verband gebracht met de inbraak.


25 december 2019

Inbraak

Het is inmiddels alweer twee jaar gelden dat er bij ons in de Poort was ingebroken.
Een ervaring om nooit meer te vergeten, dat kan ik je wel vertellen.
Uiteraard is de politie er toen aan te pas gekomen en die hebben toen een uitgebreid sporenonderzoek verricht.
Een paar maanden na de inbraak kregen wij het bericht dat er niets meer mee gedaan werd. Het bleek een onmogelijke taak om de dader te vinden. Iets wat helaas te vaak gebeurd maar wat ook wel begrijpelijk is. Als je sporen vindt die niet in het systeem voorkomt dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Wij hadden ons er dan ook volledig bij neergelegd dat wij hier nooit meer iets van zouden horen.

Tot verleden week 😃

Verleden week werden we gebeld door Slachtofferhulp dat er een verdachte is aangehouden in deze zaak. De zaak ligt nu bij de Officier van Justitie die gaat bekijken wat hij/zij ermee aan kan.

We hebben in elk geval nu aangegeven dat wij op de hoogte gesteld willen worden van het verdere verloop.

We weten nog niet WIE het geweest is maar wel dat deze persoon de Nederlandse nationaliteit heeft.

En eerlijk is eerlijk, wij zijn nu wel echt benieuwd wie dat is. En we hopen nog steeds dat het GEEN bekende is. Liever een vreemde. Want als het wel een bekende is, wie kan je dan nog vertrouwen?

Fijne Kerstdagen 😘