Korte intro

Sinds 1977 is de Poort van Doorwerth al prominent aanwezig in ons dorp. Tot 2016 werd de Poort altijd beheerd door een welzijnsinstelling. Toen echter bleek dat daar geen financiële middelen meer voor waren werd er besloten de deuren te sluiten.

 

Pas toen werd duidelijk hoe prominent de Poort van Doorwerth is voor ons dorp. Vele mensen (ruim 1600) hebben een handtekening geplaats op de petitie die gehouden werd. Met als resultaat: het pand werd door de gemeente aangekocht en wij, de burgers, mochten het beheer gaan doen.


Vrijwilligers

Met een vast team van vrijwilligers zijn wij hard aan het werk om van de Poort van Doorwerth hét ontmoetingscentrum van Doorwerth te maken. Daarnaast hebben we ook een aantal mensen die zo nu en dan helpen bij diverse evenementen en activiteiten. Een extra hand is soms erg fijn!

 

Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door 3 bestuursleden, allen ook vrijwilliger (!) en bestaat uit:

Ellen Rozenboom, voorzitter - Ramona Weijenborg, secretaris en onze penningmeester Max Kirschbaum.

 

Een andere naam waar u vaak mee te maken kunt krijgen is Martijn van Brakel, onze administrateur en gaat over de afdeling verhuur.

 

Inkomsten

De Poort is nu een burgerintiatief en ontvangt geen subsidies. Wij moeten de inkomsten zelf genereren en eventuele winst komt dan ook weer ten goede aan de Poort.

Wist u dat u bij ons ook iedere dinsdag 2e hands volwassen kleding kunt kopen en dat u diverse ruimtes bij ons kunt huren? Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

 

Sponsoring en donaties

Wij zijn ook erg blij met alle mensen die de Poort een warm hart toedragen en ons op diverse momenten financieel of door materiaal ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld eerder de Lidl helpt Lokaal prijs gewonnen en heeft Van Hummel Glasbewassing er voor gezorgd dat onze ramen er weer brandschoon uitzagen!

Ook ontvangen we regelmatig materiaal van inwoners voor diverse creatieve clubs. Waarvoor allen onze dank!

 

Wilt u ook op een of andere manier helpen? Bel dan met de Poort en laat uw naam en telefoonnummer achter zodat we u eventueel terug kunnen bellen.

 

Aktiviteiten en voorzieningen
In de Poort zijn diverse aktiviteiten en voorzieningen te vinden voor jong en oud. Een overzicht hiervan vindt u in ons menu. Naast alle vaste activiteiten die u van ons gewend bent zullen er ook tal van nieuwe activiteiten plaats gaan vinden. Dus houdt onze website of Facebook pagina goed in de gaten.